Kápia paprika krémleves

Szerintem egy szuper nyári étel a kápia krémleves, kevés hozzávalóból áll és gyorsan elkészíthető. Hidegen és melegen is finom, a színe pedig egyszerűen gyönyörű. 😍

Hozzávalók: 
  • kápia paprika: 1 kg
  • burgonya: 2 közepes darab
  • zöldség alaplé: 3 dl
  • só, bors
Elkészítés: 
  • A kápia paprikákat grillezzük, vagy sütőben megsütjük annyira, hogy kicsit megfeketedjen a héjuk.
  • A burgonyát tisztítjuk, kockára vágjuk és megfőzzük enyhén sós vízben.
  • A megsült paprikákról könnyedén lehúzzuk a héjat és a megfőtt krumplival, zöldségalaplével együtt turmixoljuk.
  • Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. (Ha hidegen szeretnénk fogyasztani kicsit intenzívebben kell fűszereznünk!)
  • Díszítsük tökmaggal és friss bazsalikommal. 

 

Tápanyagok (1 adagban - 3 dl):
  • Energia: 112 kcal
  • Fehérje: 3 g
  • Zsír: 0,6 g
  • Szénhidrát: 24 g
  • C-vitamin: 237 mg
  • A-vitamin: 5741 NE
  • Vas: 2 mg
A tápanyagok mennyisége tájékoztató jellegű. Minden alapanyagban folyamatosan változnak, érettségről, tárolás módjától, idejétől függően. Vitaminokból és ásványi anyagokból mindig azt a párat fogom megemlíteni, amiből a legtöbbet tartalmazza a napi szükséglethez viszonyítva.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tökmagos brokkolikrém

Töltött tök recept