Kápia paprika krémleves
Szerintem egy szuper nyári étel a kápia krémleves, kevés hozzávalóból áll és gyorsan elkészíthető. Hidegen és melegen is finom, a színe pedig egyszerűen gyönyörű. 😍
Hozzávalók:
Tápanyagok (1 adagban - 3 dl):
Hozzávalók:
- kápia paprika: 1 kg
- burgonya: 2 közepes darab
- zöldség alaplé: 3 dl
- só, bors
Elkészítés:
- A kápia paprikákat grillezzük, vagy sütőben megsütjük annyira, hogy kicsit megfeketedjen a héjuk.
- A burgonyát tisztítjuk, kockára vágjuk és megfőzzük enyhén sós vízben.
- A megsült paprikákról könnyedén lehúzzuk a héjat és a megfőtt krumplival, zöldségalaplével együtt turmixoljuk.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. (Ha hidegen szeretnénk fogyasztani kicsit intenzívebben kell fűszereznünk!)
- Díszítsük tökmaggal és friss bazsalikommal.
Tápanyagok (1 adagban - 3 dl):
- Energia: 112 kcal
- Fehérje: 3 g
- Zsír: 0,6 g
- Szénhidrát: 24 g
- C-vitamin: 237 mg
- A-vitamin: 5741 NE
- Vas: 2 mg
Megjegyzések
Megjegyzés küldése