Epres réteskosárkák
- 1 csomag réteslap
- 150 g eper (kb 10 szem)
- 70 g kesudió (kb 2 kis marék)
- 30 ml kókusztej (60-80%-os)
- 2 db király datolya
- A réteslapokat kb 10x10 cm-es kockákra vágjuk.
- Egy muffin forma mélyedéseit kibéleljük 4-4 db kis lapocskával úgy, hogy mindegyiket kicsit elforgatva tesszük a másikra, hogy csinos kis kosárkákat kapjunk. Előtte ecsettel kicsit bevizezzük a réteslapokat.
- A krémhez jól összeturmixoljuk az összes hozzávalót, majd a kosárkákba kanalazzuk.
- Én kb. félig töltöttem meg őket, így marad egy kis krém, amit felhasználhatunk másnap egy smoothie-hoz, vagy édes szendvicskrémként.
- Előmelegített sütőben, 200°C-on sütjük, 10-12 percig.
- Friss eperrel, gránátalmával, pirított kókusz chips-el, vagy akár mindegyikkel díszítjük.😊
- Energia: 88 kcal
- Fehérje: 2,5 g
- Zsír: 6 g
- Szénhidrát: 7,5 g
- C-vitamin: 19 mg
- Magnézium: 37 mg
- Réz: 0,3 mg
- Vas: 1 mg
Tippek:
- Ha szeretnénk még jobban feldobni a receptet, és úgy érezzük, hogy aznap belefér egy kis extra kalória nekünk vagy a vendégeinknek, készíthetünk még a kosárkákhoz egy vörösboros eper szószt.
- Hozzávalók: 250 g eper, 2 ek. barna cukor, fél dl vörösbor.
- Elkészítés: Egy teflon serpenyőben kicsit karamellizáljuk a cukrot, hozzádobjuk a feldarabolt epret, végül hozzáöntjük a vörösbort. Addig főzzük, míg kicsit szirupos nem lesz, majd minden kosárkára kanalazunk belőle egy kicsit.
- Kosárkánként plusz 27 kalória és 5 g szénhidrát.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése