Epres réteskosárkák

Hozzávalók:
  • 1 csomag réteslap
  • 150 g eper (kb 10 szem)
  • 70 g kesudió (kb 2 kis marék)
  • 30 ml kókusztej (60-80%-os)
  • 2 db király datolya
Elkészítés:
  • A réteslapokat kb 10x10 cm-es kockákra vágjuk. 
  • Egy muffin forma mélyedéseit kibéleljük 4-4 db kis lapocskával úgy, hogy mindegyiket kicsit elforgatva tesszük a másikra, hogy csinos kis kosárkákat kapjunk. Előtte ecsettel kicsit bevizezzük a réteslapokat.
  • A krémhez jól összeturmixoljuk az összes hozzávalót, majd a kosárkákba kanalazzuk. 
  • Én kb. félig töltöttem meg őket, így marad egy kis krém, amit felhasználhatunk másnap egy smoothie-hoz, vagy édes szendvicskrémként. 
  • Előmelegített sütőben, 200°C-on sütjük, 10-12 percig. 
  • Friss eperrel, gránátalmával, pirított kókusz chips-el, vagy akár mindegyikkel díszítjük.😊
Tápanyagok (1 kosárkában):
  • Energia: 88 kcal
  • Fehérje: 2,5 g
  • Zsír: 6 g
  • Szénhidrát: 7,5 g
  • C-vitamin: 19 mg
  • Magnézium: 37 mg
  • Réz: 0,3 mg
  • Vas: 1 mg
A tápanyagok mennyisége tájékoztató jellegű. Minden alapanyagban folyamatosan változnak, érettségről, tárolás módjától, idejétől függően. Vitaminokból és ásványi anyagokból mindig azt a párat fogom megemlíteni, amiből a legtöbbet tartalmazza a napi szükséglethez viszonyítva.

Tippek:
  • Ha szeretnénk még jobban feldobni a receptet, és úgy érezzük, hogy aznap belefér egy kis extra kalória nekünk vagy a vendégeinknek, készíthetünk még a kosárkákhoz egy vörösboros eper szószt.
  • Hozzávalók: 250 g eper, 2 ek. barna cukor, fél dl vörösbor.
  • Elkészítés: Egy teflon serpenyőben kicsit karamellizáljuk a cukrot, hozzádobjuk a feldarabolt epret, végül hozzáöntjük a vörösbort. Addig főzzük, míg kicsit szirupos nem lesz, majd minden kosárkára kanalazunk belőle egy kicsit.
  • Kosárkánként plusz 27 kalória és 5 g szénhidrát.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kápia paprika krémleves

Tökmagos brokkolikrém

Töltött tök recept