Sós réteskosárkák zöldségraguval
Ezek a kis
réteskosárkák szuper vendégváró falatok. Bármilyen zöldségből elkészíthetjük,
amiből kedvünk van, vagy abból, amit épp otthon találunk. 😊
- 1 csomag réteslap
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 szál újhagyma
- 1 db sárgarépa
- 1 db zellerszár
- 1/2 kápia paprika
- 1 db cukkini
- 2 ek. sörélesztőpehely
- 1 púpos ek. zabliszt
- Só, bors
Elkészítés:
- A réteslapokat kb 10x10 cm-es kockákra vágjuk.
- Egy muffin forma mélyedéseit kibéleljük 4-4 db kis lapocskával úgy, hogy mindegyiket kicsit elforgatva tesszük a másikra, hogy csinos kis kosárkákat kapjunk. Előtte ecsettel kicsit bevizezzük a réteslapokat.
- A zöldségraguhoz apróra vágjuk a zöldségeket és kis vízen elkezdjük párolni őket.
- Először az újhagymát, fokhagymát, sárgarépát és zellerszárat dobjuk a serpenyőbe, majd amikor már félig megpuhultak, hozzádobjuk a paprikát, cukkinit és bébispenótot. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
- Mikor már majdnem puha minden zöldség, meghintjük a zabpehelyliszttel és felöntjük pici vízzel.
- Hozzáadjuk a sörélesztőpelyhet is, majd elfőzzük róla nedvesség nagy részét, hogy egy sűrűbb zöldségragut kapjunk.
- A kész raguval kb félig megtöltjük a kosárkákat.
- Előmelegített sütőben, 200°C-on sütjük, 10-12 percig.
- Szezámmaggal megszórva tálaljuk.
Tápanyagok (1 kosárkában):
- Energia: 45 kcal
- Fehérje: 3 g
- Zsír: 0,8 g
- Szénhidrát: 7,3 g
- B1, B2, B3 és B6 vitaminokban gazdag.
A tápanyagok
mennyisége tájékoztató jellegű. Minden alapanyagban folyamatosan változnak,
érettségről, tárolás módjától, idejétől függően. Vitaminokból és ásványi
anyagokból mindig azt a párat fogom megemlíteni, amiből a legtöbbet tartalmazza
a napi szükséglethez viszonyítva.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése