Sós réteskosárkák zöldségraguval

Ezek a kis réteskosárkák szuper vendégváró falatok. Bármilyen zöldségből elkészíthetjük, amiből kedvünk van, vagy abból, amit épp otthon találunk. 😊

Hozzávalók:
  • 1 csomag réteslap
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db zellerszár
  • 1/2 kápia paprika
  • 1 db cukkini
  • 2 ek. sörélesztőpehely
  • 1 púpos ek. zabliszt
  • Só, bors
Elkészítés:
  • A réteslapokat kb 10x10 cm-es kockákra vágjuk. 
  • Egy muffin forma mélyedéseit kibéleljük 4-4 db kis lapocskával úgy, hogy mindegyiket kicsit elforgatva tesszük a másikra, hogy csinos kis kosárkákat kapjunk. Előtte ecsettel kicsit bevizezzük a réteslapokat.
  • A zöldségraguhoz apróra vágjuk a zöldségeket és kis vízen elkezdjük párolni őket. 
  • Először az újhagymát, fokhagymát, sárgarépát és zellerszárat dobjuk a serpenyőbe, majd amikor már félig megpuhultak, hozzádobjuk a paprikát, cukkinit és bébispenótot. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  • Mikor már majdnem puha minden zöldség, meghintjük a zabpehelyliszttel és felöntjük pici vízzel. 
  • Hozzáadjuk a sörélesztőpelyhet is, majd elfőzzük róla nedvesség nagy részét, hogy egy sűrűbb zöldségragut kapjunk. 
  • A kész raguval kb félig megtöltjük a kosárkákat.
  • Előmelegített sütőben, 200°C-on sütjük, 10-12 percig. 
  • Szezámmaggal megszórva tálaljuk.

 Tápanyagok (1 kosárkában):
  • Energia: 45 kcal
  • Fehérje: 3 g
  • Zsír: 0,8 g
  • Szénhidrát: 7,3 g
  • B1, B2, B3 és B6 vitaminokban gazdag. 
A tápanyagok mennyisége tájékoztató jellegű. Minden alapanyagban folyamatosan változnak, érettségről, tárolás módjától, idejétől függően. Vitaminokból és ásványi anyagokból mindig azt a párat fogom megemlíteni, amiből a legtöbbet tartalmazza a napi szükséglethez viszonyítva.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kápia paprika krémleves

Tökmagos brokkolikrém

Töltött tök recept