Halloween-i sütőtökök ragu

Közeledik a Halloween, ami egy remek alkalom arra, hogy több tökös étel kerüljön az asztalunkra. A sütőtök β-karotinban gazdag, ami nagyon jó antioxidáns, és az A-vitamin előanyaga!
Most egy egyszerű, de nagyszerű sütőtök ragut hoztam nektek. Bármilyen gabona alapú körettel el lehet készíteni, és nagyon jó rizottó alap is lehet. 😊🎃

Sütőtök ragu:  

Hozzávalók: (2 személyre)
  • sütőtök: 1/2 db kockákra vágva (kb. 1x1cm)
  • tápiókaliszt: 1ek.
  • növényi tej (semleges ízű): 2dl
  • fokhagyma: 1 gerezd
  • kurkuma: 1/2 tk.
  • gyömbér: 1 tk. (csapott)
  • római kömény: 1 tk. (csapott)
  • só, bors
Elkészítés: 
  • Az  kockákra vágott sütőtököt forró serpenyőben lepirítjuk. Mielőtt leégne egy pici vizet öntünk alá. Hozzáadjuk a tápióka lisztet, és tovább pirítjuk pár percig.
  • Hozzáadunk valamilyen semleges ízű növényi tejet (pl.: rizs, zab, szója), a zúzott fokhagymát és a fűszereket, majd kis lángon addig főzzük, míg picit besűrüsödik. 
  • Kész is van, tetszés szerint tálaljuk valamilyen körettel (barna rizs, teljes őrlésű tészta, burgundi, köles...stb.)  és friss zöldsalátával.😊 

Tápanyagok (100 g):
  • Energia: 44 kcal
  • Fehérje: 3 g
  • Zsír: 1 g
  • Szénhidrát: 6 g
  • Rost: 2 g 
  • Vitaminok: β-karotin, C-vitamin,
  • Mikroelemek: mangán, vas
A tápanyagok mennyisége tájékoztató jellegű. Minden alapanyagban folyamatosan változnak, érettségről, tárolás módjától, idejétől, elkészítéstől függően. Vitaminokból és ásványi anyagokból mindig azt a párat említem, amiből a legtöbbet tartalmazza a napi szükséglethez viszonyítva.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kápia paprika krémleves

Tökmagos brokkolikrém

Töltött tök recept