Halloween-i sütőtökök ragu
Közeledik a Halloween, ami egy remek alkalom arra, hogy több tökös étel kerüljön az asztalunkra. A sütőtök β-karotinban gazdag, ami nagyon jó antioxidáns, és az A-vitamin előanyaga!
Most egy egyszerű, de nagyszerű sütőtök ragut hoztam nektek. Bármilyen gabona alapú körettel el lehet készíteni, és nagyon jó rizottó alap is lehet. 😊🎃
Hozzávalók: (2 személyre)
Tápanyagok (100 g):
Most egy egyszerű, de nagyszerű sütőtök ragut hoztam nektek. Bármilyen gabona alapú körettel el lehet készíteni, és nagyon jó rizottó alap is lehet. 😊🎃
Sütőtök ragu:
Hozzávalók: (2 személyre)
- sütőtök: 1/2 db kockákra vágva (kb. 1x1cm)
- tápiókaliszt: 1ek.
- növényi tej (semleges ízű): 2dl
- fokhagyma: 1 gerezd
- kurkuma: 1/2 tk.
- gyömbér: 1 tk. (csapott)
- római kömény: 1 tk. (csapott)
- só, bors
Elkészítés:
- Az kockákra vágott sütőtököt forró serpenyőben lepirítjuk. Mielőtt leégne egy pici vizet öntünk alá. Hozzáadjuk a tápióka lisztet, és tovább pirítjuk pár percig.
- Hozzáadunk valamilyen semleges ízű növényi tejet (pl.: rizs, zab, szója), a zúzott fokhagymát és a fűszereket, majd kis lángon addig főzzük, míg picit besűrüsödik.
- Kész is van, tetszés szerint tálaljuk valamilyen körettel (barna rizs, teljes őrlésű tészta, burgundi, köles...stb.) és friss zöldsalátával.😊
- Energia: 44 kcal
- Fehérje: 3 g
- Zsír: 1 g
- Szénhidrát: 6 g
- Rost: 2 g
- Vitaminok: β-karotin, C-vitamin,
- Mikroelemek: mangán, vas
Megjegyzések
Megjegyzés küldése